Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Multifunkční hrnec

Multifunkční hrnec

Elektrický multifunkční hrnec aneb pomalý hrnec s rozšířenými funkcemi.

Slyšeli jste o pomalém vaření? S nápadem koupit pomalý hrnec přišel můj tygr už víc jak před rokem. Jeho nápad mě moc nenadchl a hned jsem ho smetla ze stolu. S vidinou dalšího krámu na lince jsem se nechtěla smířit. Uplynul rok a tygr opět otevřel toto téma. Viděla jsem na něm, jak je z nápadu koupě pomalého hrnce nadšený. Říká: „Zkus si aspoň o tom něco přečíst, uvidíš, že je to dobrý nápad“. Vzala jsem ho na milost a začala na internetu hledat výhody a nevýhody pomalého vaření, typy hrnců, jejich ceny, spotřebu atd. Zjistila jsem jen samá pozitiva a tak jsem začala o koupi hrnce uvažovat. Velkým pomocníkem při rozhodování mi byla heuréka, kde jsem našla spoustu užitečných informací.

výběr hrnce:

Pomalý či multifunkční hrnec? Pomalý hrnec je fajn, i jeho cena je podstatně nižší. Já jsem ale měla jasno – když už, tak chci hrnec, který umí uvařit jídlo od začátku až do konce. Multifunkční hrnec byl tudíž jasná volba.

kritéria:

  • Velikost: jsme sice doma už jen dva, ale často se sejdeme všichni a tak potřebuju jídlo pro 5 až 6 jedlíků, proto jsem vybírala hrnec odpovídající velikosti
  • Materiál varné nádoby: Po přečtení různých recenzí jsem si vybrala hrnec s keramickou nádobou, kterou můžu vyndat a s klidem strčit do trouby, když potřebuju obzvlášť vypečenou kůrčičku.
  • Tvar varné nádoby: hned od zaščátku jsem věděla, že chci oválný typ, kde se bez problému vleze i celá kachna.
  • Výkon: pod 1500 W
  • Manuál a ovládání v češtině
  • Rozumná cena

Vyhrál elektrický multifunkční hrnec Tesla M80 deluxe. Ten splňoval všechna má kritéria a navíc se mi designově líbil.

multifunikčí hrnec
Moje Tesla

funkce-programy:

  • RUČNÍ NASTAVENÍ: po stisknutí tlačítka si můžu ručně nastavit jak teplotu, tak i čas vaření.
  • POMALÉ VAŘENÍí: h – high, to je vaření na vyšší teplotu-asi 94 oC, po opětovném zmáčknutí se přepnete do režimu l – low, kde vaříte při teplotě přibližně 85 oC.
  • SMAŽENÍ: tuto funkci využívám před pomalým vařením, kdy potřebuju třeba osmahnout cibulku, či orestovat maso.Ale jak již název tlačítka vypovídá, můžete i smažit řízky.
  • SOUS-VIDE: funkce pro fajnšmekry. Je to vlastně vaření potravin ve vakuu při teplotě 40-90 oC. K tomuto vaření potřebujete vakuovačku a odpovídající sáčky k vakuování.
  • DUŠENÍ: je prostě dušení – teplota 79-99 oC
  • JOGURT: naliju mléko(nejlépe plnotučné), přidám jogurt active(s živými kulturami) a do rána mám svůj lahodný jogurt
  • PÁRA: jak už sám název tlačítka říká, tak po jeho stisknutí vaříte na páře. Používám k němu košíček, který byl součástí balení.
  • RÝŽE: tato funkce nahrazuje rýžovar. Vložím proplachnutou rýži, zaleju vodou v poměru 1:1
  • ODLOŽENÝ START: tady si nastavím čas, kdy se má spustit vaření, abych měla hotové, teplé jídlo v požadovanou hodinu
  • UDRŽOVÁNÍ TEPLOTY: po ukončení pomalého vaření se tato funkce automaticky zapne. Můžete ji kdykoliv vypnout, popř. zapnout.
  • ZRUŠIT: po stisknutí tohoto tlačítka okamžitě zrušíte vámi zvolené vaření.
multifunkční hrnec-displej
displej s ovládáním

Pomalé vaření jsem si moc oblíbila. Nejenže je takové vaření zdravé, kdy zachováte ve větší míře nutriční hodnoty uvařeného jídla, ale je to i obrovská úspora času. Navíc mě moc překvapilo, že když vařím zeleninu společně s masem třeba 8 hodin, tak se zelenina nerozblencá a je tzv. na skus. A vývar táhnutý třeba 12 hodin přes noc – prostě pohádka. Jsem moc ráda, že jsem svůj názorna pomalý hrnec přehodnotila a mám jej doma. Dokonce už má i své místo, když v něm nevařím, což je ale zřídka.

úložný prostor pod linkou

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..