Květákové halušky
Miluju halušky s bryndzou, jen se jich vždycky přejím a je mi pak těžko. Proto jsem uvítala tento recept bez mouky od kamarádky mojí Martinky, která tvoří recepty pro vitalweb.
SUROVINY
- květák
- slanina
- cibule
- stroužek česneku
- medvědí pesto
- lahůdkové droždí
- sůl
- brynza
- zakysaná smetana
- pažitka na ozdobu
Postup:
květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Mezitím si na hluboké pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte kostičky cibule, česneku a lžíci medvědího pesta. Uvařený květák nakrájejte na menší kousky a vsypejte do pánve. Dobře promíchejte, dochuťte lahůdkovým droždím a je hotovo. Pak jen nandejte na talíř, přidejte bryndzu, zakysanou smetanu a dozdobte pažitkou, ale i s rukolou to bude výborné. Můžete bryndzu se zakysankou zamíchat do celého množství v pánvi, ale páč tygr nemá rád bryndzu, já si to doladila až na talíři.