Tvarohový koláč 2
Já vím, že už jsem s tím tvarohem otravná, ale když já ho mám tak ráda. Měla jsem v lednici sklenici bílků od mojí mamky (zbyly jí z pečení koláčů) a já se rozhodla je spotřebovat do mého nejoblíbenějšího koláče. Taky jsem potřebovala spotřebovat jeden už hooodně zralý banán a hroznové víno od tety z moravy. Je to vlastně obdoba tvarohového koláče s broskvemi, jen s malou obměnou ingrediencí, ale výsledek opět stojí za to.
Suroviny:
- 4 bílky
- 2 vaničky tvarohu
- 1 zralý banán
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce mletých ořechů
- kůra z půlky citronu
- 1 vanilkový puding
- hroznové víno
Postup:
V míse rozmixujeme banán, přidáme tvaroh, ořechy, citronovou kůru – vše důkladně zamícháme (můžeme si pomoct ručním mixérem s metličkama) a pak lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný společně s třtinovým cukrem. Potom přidáme pudingový prášek a bobulky hroznového vína. Koláčovou formu vymažeme (u silikonové formy tento úkon odpadá) a vylejeme na ni těsto. Pečeme při 150 stupních asi 90 minut.