Vaječina z tofu
Tímto receptem jsem se inspirovala v jedné z kuchařek Jíme zdravě a opravdu jsem byla zvědavá jak taková vaječina bez vajíček chutná. Byla jsem příjemně překvapená a proto se musím podělit o recept na tuto snídani plnou bílkovin.
Suroviny:
- 1 lžička ghí
- 1 menší cibule
- 100 g tofu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl, kmín
Postup:
Na lžičce ghí (přepuštěného másla) zpěníte na drobno nakrájenou cibuli s kmínem- Tofu nastrouháte na hrubém struhadle a přihodíte k cibuli. Chvíli restujete. Přidáte kurkumu, která dodá pokrmu nejen barvu, ale i chuť. Dochutíte lahůdkovým droždím, popř. solí. Podávejte s libovolnou zeleninovou oblohou.