Jednoduchý korpus na pizzu
Korpus na pizzu jen ze dvou ingrediencí. Tímto receptem jsem se inspirovala na instagramu. Zpočátku jsem k němu byla skeptická, ale nakonec jsem byla mile překvapená, jak je korpus vláčný a i po vyhladnutí úplně měkký. Navíc je úplně bez mouky, což mě zaujalo nejvíc.
Suroviny:
- 1 mozzarella (bez nálevu)
- 3 vajíčka
Postup:
Mozzarellu nakrájíme na menší kousky a společně s vejci rozmixujeme buď v mixéru, ale já použila tyčový mixér, který to lehce zvládl. Vzniklou hmotu nalijeme do koláčové formy, nebo rozprostřeme na pečící papír do kruhového tvaru. Pečečme v troubě vyhřáté na 200 oC 15 minut. Těsto se během pečení nafoukne, ale po vyndání z trouby zase splaskne.
Po upečení a částečném vychladnutí korpusu pizzu „dozdobíte“ dle vaší fantazie (rajč.pyré, šunka, rajčata, strouhaný sýr, …, oregano) a znovu pečeme, tentokrát 10 minut na 220 oC. Já jsem si k ní dala misku fermentované zeleniny a moc jsem si pochutnala a nejen já.