Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Jednoduchý korpus na pizzu

Jednoduchý korpus na pizzu

Korpus na pizzu jen ze dvou ingrediencí. Tímto receptem jsem se inspirovala na instagramu. Zpočátku jsem k němu byla skeptická, ale nakonec jsem byla mile překvapená, jak je korpus vláčný a i po vyhladnutí úplně měkký. Navíc je úplně bez mouky, což mě zaujalo nejvíc.

Suroviny:

  • 1 mozzarella (bez nálevu)
  • 3 vajíčka

Postup:

Mozzarellu nakrájíme na menší kousky a společně s vejci rozmixujeme buď v mixéru, ale já použila tyčový mixér, který to lehce zvládl. Vzniklou hmotu nalijeme do koláčové formy, nebo rozprostřeme na pečící papír do kruhového tvaru. Pečečme v troubě vyhřáté na 200 oC 15 minut. Těsto se během pečení nafoukne, ale po vyndání z trouby zase splaskne.

Po upečení a částečném vychladnutí korpusu pizzu „dozdobíte“ dle vaší fantazie (rajč.pyré, šunka, rajčata, strouhaný sýr, …, oregano) a znovu pečeme, tentokrát 10 minut na 220 oC. Já jsem si k ní dala misku fermentované zeleniny a moc jsem si pochutnala a nejen já.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..