Červená řepa s kozím sýrem
Červená řepa je výborná. Mám ji ráda jak zasyrova v podobě salátu, tak i v této tepelné úpravě. Ve finále ale taky za studena. Červenou řepu často odšťavňuju spolu s mrkví a různými druhy ovoce, čímž získám šťávu plnou vitamínů, antioxidantů a minerálů. Nejraději mám ale červenou řepu v této úpravě. Tento recept zabere minimum času, ale skvěle si pochutnáte.
Suroviny:
- červená řepa
- olivový olej
- salát mix
- kozí sýr
- sezam, či jiná semínka, nebo oříšky
- balsamiková redukce
Postup:
Nejdříve si upečeme červenou řepu. Středně velkou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 200oC asi hodinu. Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájímena co nejtenčí plátky, které naskládáme rovnoměrně na talíř. Zastříkneme dobrým olivovým olejem (já mám v rozprašovači s příchutí chilli-výborný). Doprostřed dáme velkou hrst salátu mix, nebo rukoly. A co nesmí chyět je můj milovaný kozí sýr, který rozdrobíme po celém talíři. Já používám nejvíc tento. Můj tygr kozí sýr nesnáší, proto jemu dávám mozzarellu, nebo vajíčko, nebo obojí :-). Pak už jen posypeme slunečnicovými semínky nebo oříšky, ochutíme balsamikovým krémem a máme hotovo.