Cizrnová omáčka
Tímto receptem jsem se inspirovala v mobilní aplikaci Fitrecepty, která je úžasná. Dají se tu hledat recepty podle surovin, které zrovna máte, nebo z kterých chcete vařit, což dost často využívám. Tento recept je jednoduchý a hlavně rychlý.
SUROVINY:
- plechovka předvařené cizrny
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- lžíce ghí (přepuštěné máslo)
- 1 menší cibule
- 1 rajče
- sůl
- pepř
- chilli
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- rostlinná smetana
postup:
Na lžíci ghí zpěníme cibuli, přidáme rajčatový protlak a krátce orestujeme. Potom přisypeme cizrnu, osolíme, opepříme, okořeníme troškou chilli a ke směsi nakrájíme na kostičky nakrájené rajče. Krátce povaříme, přilijeme sojovou (či jinou) smetanu a vaříme do požadované hustoty. Nakonec vmícháme lahůdkové droždí. Podáváme s rýží (já mám ráda basmati).
Omáčka chutnala i mému Tygrovi, který je jinak masožravec, tak doufám, že bude chutnat i vám. Dobrou chuť.