Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Cukynové rizoto

Cukynové rizoto

Z mých receptů je patrné, že masu moc neholduju. Ne, že bych ho nejedla vůbec, ale jsem ráda, že můj tygr chodí v práci na obědy a já si můžu vyvařovat podle své chuti a dopřát si maso, jen když mám na něj chuť.

Toto rizoto vařím docela často, mám totiž krémové rizoto moc ráda. A hlavně, je to rychlovka, což mám ještě radši. U surovin záměrně neuvádím množství, každý ať si ho upraví podle počtu strávníků.

Suroviny:

  • olej
  • cibule
  • rýže basmati (i jiná)
  • cukyna
  • mozzarella
  • sušená rajčata (nebo čerstvá)
  • sůl
  • lahůdkové droždí či parmazán na posyp

Postup:

Na oleji zpěním na kostičky nakrájenou cibuli, přisypu rýži, osolím, krátce orestuju a zaliju vodou. (chcete-li recept zvednout na vyšší level, zalijte suchým vínem). Míchám a přilévám vodu do změknutí rýže.

V mezičase si nastrouhám cuketu na jemném struhadle a mozzarellu na hrubším. ‚Všechno vmíchám do uvařené rýže.

bty

.Nakonec přidám na kostičky nakrájená rajčata a moje oblíbené lahůdkové droždí. Podáváme s hlávkovým salátem s jednoduchou zálivkou :

  • voda
  • xylitol (či jiné sladidlo)
  • ume ocet
  • olivový olej
bty

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..