Cukynové rizoto
Z mých receptů je patrné, že masu moc neholduju. Ne, že bych ho nejedla vůbec, ale jsem ráda, že můj tygr chodí v práci na obědy a já si můžu vyvařovat podle své chuti a dopřát si maso, jen když mám na něj chuť.
Toto rizoto vařím docela často, mám totiž krémové rizoto moc ráda. A hlavně, je to rychlovka, což mám ještě radši. U surovin záměrně neuvádím množství, každý ať si ho upraví podle počtu strávníků.
Suroviny:
- olej
- cibule
- rýže basmati (i jiná)
- cukyna
- mozzarella
- sušená rajčata (nebo čerstvá)
- sůl
- lahůdkové droždí či parmazán na posyp
Postup:
Na oleji zpěním na kostičky nakrájenou cibuli, přisypu rýži, osolím, krátce orestuju a zaliju vodou. (chcete-li recept zvednout na vyšší level, zalijte suchým vínem). Míchám a přilévám vodu do změknutí rýže.
V mezičase si nastrouhám cuketu na jemném struhadle a mozzarellu na hrubším. ‚Všechno vmíchám do uvařené rýže.
.Nakonec přidám na kostičky nakrájená rajčata a moje oblíbené lahůdkové droždí. Podáváme s hlávkovým salátem s jednoduchou zálivkou :
- voda
- xylitol (či jiné sladidlo)
- ume ocet
- olivový olej