Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Domácí granola – müsli

Domácí granola – müsli

Nemusím snad tady popisovat, jak jsou oříšky zdraví prospěšné. A tato granola, nebo chcete-li müsli, je jich plná. Poněvadž je období úrody hrušek a jablek, dělala jsem jablkovo hruškové pyré. Nejen, že ho máme rádi jen tak, ale přidala jsem ho i do granoly co by spojovací složku. Domácí müsli máme doma moc rádi a já je používám skoro denně k doplnění mých milovaných sladkých snídaní. Jak říká můj oblíbený kuchař Přemek Forejt...mám ráda v jídle nějaký křupavý element 🙂

sladká snídaně (bílý jogurt, ovocné pyré, granola)

Já připravuju granolu většinou od oka a dávám do ní různé ovoce, rozinky, semínka, které zrovna mám po ruce a tuk taky obměňuju. Napíšu vám recept, který jsem dělala posledně.

Suroviny

  • 1 a 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů (mandle+vlašské)
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 5 lžic jablečné přesnídávky

Postup:

Smícháme sypké ingredience – vločky, oříšky, semínka , kokos a sůl. Do vzniklé směsi přidáme tekuté suroviny a vše důkladně promícháme, nejlépe rukama, aby se všechno propojilo a vločky se pořádně obalily. Plech si vyložíme pečícím papírem a hmotu na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme při 160 stupních do zlatova asi 30 minut. Během pečení müsli tak dvakrát promíchám. Rozinky nebo třeba suš. brusinky přidávám až po upečení. Granola je křupavá až po vychladnutí. Potom ji stačí přesypat do sklenice s dobře těsnícím víčkem a tajně chodit zobat 🙂

dezert (tvaroh, ovocné pyré, granola)

 

2 Odpovědi

  1. Eliska Dimidenkova napsal:

    Vrele doporucuji Je to proste mnamka Janka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.