Hrachová polévka z pomaláče
Hrachová polévka zasytí a zahřeje, což se v chladném počasí hodí. Je hustá a přitom v ní není ani gram mouky. Tato polévka s přehledem nahradí hlavní chod a pokud vlastníte pomalý hrnec, bude hračka ji připravit. Nejvíce času vám zabere krájení zeleniny, ale když si přizvete pomocníky, budete hotoví v cukuletu.
suroviny:
- 3 centimetrové plátky slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 hrnek hrachu namočeného přes noc
- 3 hrnky vývaru nebo vody
- 2 brambory
- 1 větší mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 konzerva krájených rajčat
- růžičková kapusta
- sůl
- pepř
- tymián
- lahůdkové droždí
hrachová polévka – postup:
Osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s cibullí pokrájenou na proužky a česnekem na plátky. Mezi tím, než se nám vše osmaží, tak si připravíme zeleninu. Mrkev a řapíkatý celer na kolečka a brambory na kostičky. K osmažené slanině s cibulí přidáme předem namočený hrách, vývar a všechnu nakrájenou zeleninu včetně obsahu plechovky rajčat. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem a lahůdkovým droždím. Vaříme 8 hodin na low. Asi 2 hodiny před koncem vaření přidáme růžičkovou kapustu rozkrájenou na půlky. Obsah si nakonec naředíme vývarem, nebo vodou, dle potřeby.
Hrachová polévka se vařila v multifunkčním hrnci a připravila jsem si ji už večer. A po zapnutí odloženého startu jsem měla ve 12 hodin skvělý teplý oběd. Nejlepší je tato polévka ze žlutého hrachu.
Jedna odpověď
No vyborne na stavbu zednikum se bude hodit