Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Jelení nudličky s kokosovým mlékem

Jelení nudličky s kokosovým mlékem

jelení nudličky

Jelení nudličky – hlavní chod, který uvařil můj multifunkční hrnec Tesla M 80. Jelení maso je 100% bio, ostatně jako všechna zvěřina a pokud je dobře připravíte, je to opravdová lahůdka. Důležité je maso před přípravou pořádně očistit, zbavit všech šlach a blan a taky přebytečného tuku. Maso z jelena, respektive z laně bych přirovnala k masu skopovému. Proto se pokrmy z něj musí jíst horké. Za studena mají svoji specifickou chuť, zvláště proprostlé kusy masa. U libových kousků, což byl případ i v tomto receptu, si opravddu pochutnáte.

suroviny:

  • jelení kýta
  • sádlo
  • cibule
  • česnek
  • koření – sůl, pepř, garam massala
  • rajčatový protlak
  • kokosové mléko
  • vývar

postup:

Hrnec zapneme na funkci smažení. Na lžíci sádla osmažíme asi dvě cibule nakrájené na kostičky. V mezičase si připravíme maso. Jelení kýtu odblaníme a nakrájíme na proužky. Nakrájenou zvěřinu dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a koření. Všechno pořádně promícháme. Připravenou směs restujeme na osmažené cibuli, dokud se maso nezatáhne. Přidáme plechovku malého rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Vypneme funkci smažení, přiklopíme poklicí a zapneme funkci pomalého vaření high na 4 hodiny. Asi půl hodiny před koncem vaření přilijeme dva decilitry kokosového mléka a vše zamícháme. Pokud je směs moc hustá, přilijeme trochu vývaru. Jelení nudličky podáváme nejlépe s rýží.

jelení nudličky porce

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..