Jelení nudličky s kokosovým mlékem

Jelení nudličky – hlavní chod, který uvařil můj multifunkční hrnec Tesla M 80. Jelení maso je 100% bio, ostatně jako všechna zvěřina a pokud je dobře připravíte, je to opravdová lahůdka. Důležité je maso před přípravou pořádně očistit, zbavit všech šlach a blan a taky přebytečného tuku. Maso z jelena, respektive z laně bych přirovnala k masu skopovému. Proto se pokrmy z něj musí jíst horké. Za studena mají svoji specifickou chuť, zvláště proprostlé kusy masa. U libových kousků, což byl případ i v tomto receptu, si opravddu pochutnáte.
suroviny:
- jelení kýta
- sádlo
- cibule
- česnek
- koření – sůl, pepř, garam massala
- rajčatový protlak
- kokosové mléko
- vývar
postup:
Hrnec zapneme na funkci smažení. Na lžíci sádla osmažíme asi dvě cibule nakrájené na kostičky. V mezičase si připravíme maso. Jelení kýtu odblaníme a nakrájíme na proužky. Nakrájenou zvěřinu dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek a koření. Všechno pořádně promícháme. Připravenou směs restujeme na osmažené cibuli, dokud se maso nezatáhne. Přidáme plechovku malého rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Vypneme funkci smažení, přiklopíme poklicí a zapneme funkci pomalého vaření high na 4 hodiny. Asi půl hodiny před koncem vaření přilijeme dva decilitry kokosového mléka a vše zamícháme. Pokud je směs moc hustá, přilijeme trochu vývaru. Jelení nudličky podáváme nejlépe s rýží.
