Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Květákové halušky

Květákové halušky

Miluju halušky s bryndzou, jen se jich vždycky přejím a je mi pak těžko. Proto jsem uvítala tento recept bez mouky od kamarádky mojí Martinky, která tvoří recepty pro vitalweb.

bty

SUROVINY

  • květák
  • slanina
  • cibule
  • stroužek česneku
  • medvědí pesto
  • lahůdkové droždí
  • sůl
  • brynza
  • zakysaná smetana
  • pažitka na ozdobu

Postup:

květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Mezitím si na hluboké pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte kostičky cibule, česneku a lžíci medvědího pesta. Uvařený květák nakrájejte na menší kousky a vsypejte do pánve. Dobře promíchejte, dochuťte lahůdkovým droždím a je hotovo. Pak jen nandejte na talíř, přidejte bryndzu, zakysanou smetanu a dozdobte pažitkou, ale i s rukolou to bude výborné. Můžete bryndzu se zakysankou zamíchat do celého množství v pánvi, ale páč tygr nemá rád bryndzu, já si to doladila až na talíři.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..