Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Květákové mufiny

Květákové mufiny

Tento recept je pro milovníky květáku, ale i pro ty co jej moc nemusí. Měla jsem ve špajzu velkou hlávku květáku a přesto, že miluju květákový krém, z celé hlávky bych ho jedla asi čtrnáct dní, tak jsem si řekla, že nesmím myslet jen na sebe a proto vznikl tento recept.

Suroviny:

  • květák
  • mrkev
  • 5 stroužků česneku
  • lžička mletého kmínu
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 vejce
  • 150 g goudy
  • 100 g šunky
  • sůl, pepř

postup:

Do vroucí osolené vody dám na růžičky rozebraný květák, oloupaný česnek, mrkev a lžičku kmínu. Vařím do změknutí. Připravím si mísu, do které přendám půlku množství uvařeného květáku a rozmačkám ho šťouchadlem na brambory, přidám další ingredience – na drobné kostičky nakrájenou cibuli, tvaroh, vejce, na jemno nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Potom už jen plníme. Já mám silikonové košíčky na mufiny, takže mi odpadla fáze vymazávání. Každý košíček jsem vystlala kouskem šunky a naplnila květákovou směsí až po okraj. Nemusíte se bát, že vám to přeteče, při pečení mufinky zmenší svůj objem asi na polovinu.|Pečeme v rozpálené troubě na 220 stupňů asi půl hodiny, zkrátka až je povrch do zlatova. Na talíři dozdobíme čímkoliv – rukolou, zeleninovým salátem, rajčaty, nebo jako já avokádem a plněnými papričkami.

Ptáte se co udělám s tou druhou půlkou uvařeného květáku? No přece svůj oblíbený květákový krém.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..