Medvědí pesto
aneb pesto z medvědího česneku je opravdovou lahůdkou. Včera mi manžel donesl plný košík medvědího česneku a já se s chutí pustila do mého nejoblíbenějšího pesta.
Lístky česneku jsem večer umyla a nechala přes noc vyschnout pěkně rozložené na utěrce. Ráno jsem si připravila všechny ingredience a pomocníky a šla na to.
Sekáček jsem napěchovala lístky česneku, přidala lžíčku mandlí, slunečnice, ořechů, lžičku soli a olivový olej. Zbytek udělal sekáček za mě 🙂
Postup jsem zopakovala asi čtyřikrát, až do spotřebování všech lístků česneku. Pesto jsem přendala do větší mísy, a protože jsem chtěla mít jeho jemnější konzistenci, vzala jsem tyčový mixěr a směs trochu promixovala.
Plnění sklenic jsem nechala manželovi, je přece jen zručnější na přesnost a navíc to dělá rád 🙂
Jo a ještě drobná technická – povrch sklenice vždy zaleju olivovým olejem, aby se pesto nekazilo.