Pečená jablka – skvělý dezert
Pečená jablka jsou v této zimní době můj nejoblíbenější dezert. Dělám ho často. Ve sklepě ubývá zásoba jablek a hlavně jablka už nejsou tak tvrdá a šťavnatá jako když je utrhnete ze stromu. Nehodí se ani na zpracování v odšťavňovači. |Odšťavnit sice jdou, ale šťáva z nich je moc hustá, spíš takové pyré. Proto jsem hledala lepší zpracování tohoto ovoce, s co nejmenším odpadem. Tudíž byla jasná volba jablka upéct a předtím je naplnit něčím dobrým 🙂 Dělám vždycky plný pekáček, ale máme to jen na dva dny 🙂
Suroviny:
- jablka
- oříškové máslo
- skořice
- tvaroh
- sušené datle
- granola na posyp
Postup:
Z jablek vydlabeme jadřinec a naspod dáme lžičku oříškového másla. Vnitřek vysypeme skořicí, naplníme tvarohem a na kousky nakrájenými datlemi. Pečeme 20 minut na 180oC. Ve finále na talíři posypeme granolou a podáváme. Je to tak jednoduché, ale tak moc dobré. Za tepla jím pečená jablka lžičkou a na druhý den za studena růčo fůčo 😀