Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Sojové nudličky na thajský způsob

Sojové nudličky na thajský způsob

recept na sojové nudličky

Máte v oblibě sojové maso? Po vánočních svátcích, kdy bylo masa až až, je to příjemná změna. Navíc je jídlo plné rostlinných bílkovin, kterých bývá v našich jídelničcích nedostatek. Pokud chcete, aby vám sojové nudličky opravdu chutnaly, je třeba jim věnovat trochu víc času, což vám popíšu v postupu přípravy.

Suroviny:

  • 100g sojových nudliček
  • 0,7 l silného vývaru (nebo ochucené vody-viz postup)
  • červená cibule
  • mražená čínská směs
  • sůl, pepř
  • lžíce lahůdkového droždí
  • 1 dcl vývaru
na marinádu:
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky (omáčky tamari)
  • koření na gyros
  • 2 lžičky sušeného česneku

Postup:

Den předem si připravím sojové nudličky, které 20 minut povařím v silném vývaru. Když nemáte vývar, použijte vodu ochucenou sojovou omáčkou, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a sušenou zeleninou a v ní nudličky povařte. Mezitím si udělejte v misce marinádu smícháním všech ingrediencí.

Jakmile jsou nudličky uvařené a trochu vychladlé, vymačkejte z nich co nejvíc tekutiny, aby se dobře namarinovaly. Vymačkaný vývar nevyhazujte, použijete ho později při finální úpravě. Sojové maso promícháme s marinádou a necháme odležet přes noc v lednici.

V hluboké pánvi orestujeme na proužky nakrájenou červenou cibuli a přidáme namarinované nudličky. Po krátkém restování přidáme mraženou čínskou směs a mícháme, dokud zelenina není na zkus a vše se hezky neprohřeje. Aby nedbyla výsledná směs moc suchá, přilijeme trochu vývaru, který jsme vymačkali po uvaření masa. Nakonec vše dochutíme sollí, pepřem a lahůdkovým droždím. Podáváme s rýží. Já používám rýži basmati.

Vím, že můj tygr sojové maso nemusí, je to přece jen masožravec, ale k mému překvapení snědl skoro půl pánve. Tvrdil sice, že hlad je hlad, ale i tak si myslím, že mu to chutnalo, což by samozřejmě ze zásady nepřiznal 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..