Tvarohový koláč s broskvemi
Tento koláč je pro milovníky tvarohu, je úplně bez mouky a kdyby v něm nebyl med, je taky cukrfree, ale jestli máte rádi sladké, jako já, tak si ho tam klidně dejte. Jeho příprava je hodně jednoduchá a rychlá, jen pečení je delší, ale výsledek….famózní.
Suroviny:
- 2 vaničky tvarohu
- 1 bílý jogurt
- 3 vejce
- 2-3 lžíce medu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 broskve
postup:
Smícháme tvaroh, jogurt, vajíčka a med. Nakrájíme si na malé kousky jakékoli ovoce (v mém případě broskve), obalíme je v kukuřičném škrobu a zamícháme do tvarohové hmoty.
Rozehřejeme si troubu na 150 stupňů.
Dortovou formu o průměru 20 cm si vysteleme pečícím papírem. Já papír nejdříve namočím, čímž změkne a líp se s ním pracuje. Těsto vyleju do formy a peču při 150-ti stupních 95 minut.
Po upečení nechám koláč stydnout v otevřené troubě a potom by měl být ještě tak 20 minut v ledničce, aby pořádně ztuhnul, já to ale nevydržela a krájela jsem ho ještě vlažný, protože káva už byla na stole a ke kávě musí být nějaká dobrota, nebo ne?