Vajíčkové muffiny
Miluju jednoduché a přesto výživné recepty. K nim tento recept na vajíčkové muffiny bezesporu patří. Jako přílohu jsem zvolila salát ze zeleniny nakrájené na velmi tenké nudličky, tzv. julienne, se zálivkou z tahini pasty.
Suroviny:
- 4 vejce
- 1/2 cibule
- 125 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- sůl, pepř
- hrst zelené petrželky
Postup:
Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mozzarelu na kostky. Všechno rozmixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Dále přisypeme na malé kostičky pokrájenou šunku, kurkumu, lahůdkové droždí, 4 špetky soli a pepř. Všechno zamícháme a nakonec zapracujeme hrst petrželky pokrájené nadrobno
Vzniklou směsí plníme silikonové košíčky na muffiny a pečeme v troubě předehřáté na 180 oC přibližně 25 minut.
Než se vajíčkové muffiny upečou, připravíme si salát. Zeleninu, v mém případě mrkev, celer a cukynu, nakrájíme na julienne. Mně práci s krájením usnadnily mé oblíbené škrabky určené právě k tomuto účelu. Zálivka je jednoduchá. Smícháme jen níže uvedené ingredience.
Suroviny na zálivku:
- 1 lžička tahini
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička medvědího pesta (není nutné)
- špetka soli