Czech republic
+420605484655
janka@obcasnavoziku.cz

Vajíčkové muffiny

Vajíčkové muffiny

Miluju jednoduché a přesto výživné recepty. K nim tento recept na vajíčkové muffiny bezesporu patří. Jako přílohu jsem zvolila salát ze zeleniny nakrájené na velmi tenké nudličky, tzv. julienne, se zálivkou z tahini pasty.

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 1/2 cibule
  • 125 g mozzarelly
  • 100 g šunky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř
  • hrst zelené petrželky

Postup:

Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mozzarelu na kostky. Všechno rozmixujeme ponorným mixérem do hladké hmoty. Dále přisypeme na malé kostičky pokrájenou šunku, kurkumu, lahůdkové droždí, 4 špetky soli a pepř. Všechno zamícháme a nakonec zapracujeme hrst petrželky pokrájené nadrobno

Vzniklou směsí plníme silikonové košíčky na muffiny a pečeme v troubě předehřáté na 180 oC přibližně 25 minut.

Než se vajíčkové muffiny upečou, připravíme si salát. Zeleninu, v mém případě mrkev, celer a cukynu, nakrájíme na julienne. Mně práci s krájením usnadnily mé oblíbené škrabky určené právě k tomuto účelu. Zálivka je jednoduchá. Smícháme jen níže uvedené ingredience.

Suroviny na zálivku:
  • 1 lžička tahini
  • 2 lžíce teplé vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička medvědího pesta (není nutné)
  • špetka soli
muffinové košíčky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..