Zapečená cuketa
Zapečená cuketa s tempehem – a máme tady další lowcarb recept. Tímto receptem jsem se inspirovala v mé oblíbené aplikaci Jíme zdravě. Samozřejmě bych to nebyla já, abych si ho neupravila podle sebe. Myslím, že se mi tato lehká večeře povedla, protože i tygr chrochtal blahem a ani neremcal, že tam není maso. Díky tempehu bohatému hlavně na bílkoviny a cukyně plné nejen vlákniny pokrm skvěle zasytí s minimem příjmu kalorií. A to se myslím k večeři hodí.
Suroviny:
- 2 cukety
- sůl,pepř
- pesto z medvědího česneku
- 1/2 cibule
- 100 g tempehu
- oregano
- mozzarella
- lžička oliv. oleje
Postup:
Cukety podélně rozkrojíme a vnitřek zlehka vydlabeme. Dužinu použijeme do nádivky. Povrch cuket osolíme, opepříme, dáme do zapékací misky a 15 minut pečeme v rozpálené troubě na 180oC.
Mezitím si připravíme náplň: na lžičce oleje zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužinu a tempeh. Obojí nakrájené na malé kousky. Restujeme asi 4 minuty. Pokud nemáte tempeh, můžete použít i kvalitní šunku.
Upečené cukýny potřeme medvědím pestem, naplníme směsí, posypeme oreganem a nahoru poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu. Vrátíme do trouby a pečeme při 180oC 30 minut